banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Zelenszkij bejelentette az ukrán ellentámadást és üzent Putyinnak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton este bejelentette, hogy az ukrán katonai ellentámadás megkezdődött, de további részleteket nem árult el.

Az ukrán elnök a Kremlnek azt üzente, hogy az ukrán vezérkar igen lelkes és elszánt.

Fotó: Agerpres/EPA

„Az ukrán ellentámadás és a katonai védelmi műveletek párhuzamosan zajlanak Ukrajnában, de részleteket nem fogok elárulni arról, hogy hol tartanak” – fogalmazott az ukrán államfő.

„Nagyon lelkesek és elszántak. Ezt üzenem (Vlagyimir) Putyin orosz elnöknek” – hangsúlyozta Zelenszkij.

Moszkva közölte, hogy Ukrajna ezen a héten nagyszabású hadműveletekbe kezdett, hozzátéve, hogy az ukrán csapatoknak eddig nem sikerült áttörniük az orosz védelmi vonalakon, és Kijev súlyos veszteségeket szenvedett el.

Mint arról beszámoltunk, szombaton Putyin bejelentette: július 7-8-án kezdődik meg az orosz atomfegyverek Fehéroroszországba telepítése. Putyin március 25-én közölte, hogy Oroszország Fehéroroszország kérésére taktikai nukleáris fegyvert telepít a köztársaságba, úgy ahogyan azt az Egyesült Államok már régóta teszi szövetségesei területén. Az orosz államfő akkor azt mondta, hogy a tervek szerint július 1-jén fejeződik be az ezen fegyverek tárolására szolgáló létesítmények kiépítése Fehéroroszországban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?