banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Víz alatti várost alakítottak ki a világ legmélyebb medencéjében (VIDEÓ)

A világ legmagasabb felhőkarcolójának és legnagyobb bevásárlóközpontjának országában, Dubajban újabb rekorder látványosság nyílt meg: a világ legmélyebb búvármedencéje. A 60 méter mély Deep Dive Dubai a lengyelországi, 45 méter mély Deepspotot előzte meg, írja a CNN.

Az új dubaji medencét 14 millió liter vízzel töltötték fel, ami hat olimpiai méterű úszómedence űrtartalmának felel meg. A Deep Dive Dubait júniusban nyilvánította a világ legmélyebb búvármedencéjévé a Guiness.

A medencét egyelőre meghívásos alapon lehet csak kipróbálni, az év folyamán azonban megnyitják a nagyközönség előtt is.

A víz hőmérsékletét 30 Celsius fokon tartják, ami vékony búvárruha vagy fürdőruha viselése esetén kellemes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Víz alatti városban úszkálhatnak a látogatók

A búvárok egy „elhagyatott” víz alatti város apartmanjait fedezhetik fel, és billiárdozhatnak a víz alatt. A medence egy víz alatti filmstúdiót is tartalmaz, a legnagyobbat a régióban.

A búvármedence működtetői kezdő és haladó búvároknak is szerveznek kurzusokat. A látogatók biztonságát 56 kamera szavatolja, emellett a régió legkorszerűbb dekompressziós kamráját alakították itt ki, amely 12 személy befogadására képes.

A búvárkomplexumban vendéglő is működik, itt a búvárkodókat hatalmas ablakokon és képernyőkön nézhetik a hozzátartozóik vagy barátaik, akik inkább a szárazföldön szeretnének maradni.

Ne búvárkodás után mászd meg a Burdzs Kalifát  

A szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetik a turistákat, hogy semmiképp ne tervezzék a búvárkodást és a Burdzs Kalifa felhőkarcoló meglátogatását ugyanarra a napra, alámerülés után ugyanis ajánlott 18-24 órát várni, mielőtt 300 méter magasság fölé emelkedünk. A világ legmagasabb épületének meglátogatása után azonban kockázat nélkül búvárkodhatunk.

(Címlapfotó: a Deep Dive Dubai Facebook-oldala)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?