banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

A tengerbe fulladt két tapasztalt búvár Eforie Nordnál

Képkocka az Antena1 híradójábólA Fekete-tengerbe fulladt pénteken Eforie Nordnál két hivatásos búvár. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a munkabalesetet – számolt be az Antena1 híradója.

A 32 éves és az 54 éves hivatásos búvár a tenger faunáját és flóráját megvizsgálni merült a mélybe. Munkájukkal az Eforie Nordhoz tartozó tengerpart kiszélesítését (homokkal való feltöltését) készítették elő.

A hatóságokat a lemerülés helyéhez közeli csónakban tartózkodó társaik értesítették arról, hogy a két búvár nem jött fel a felszínre. Egy mentőhelikopter segítségével találták meg őket, mintegy 100 méterre parttól, négy méter mélyen.

Az újjáélesztési kísérletek nem jártak sikerrel, mindketten életüket vesztették. A halálukra egyelőre nem találtak magyarázatot, annál is inkább, mert mindketten tapasztalt búvárok voltak. A búvárok szakszervezeti vezetője, Vultur Emanuel szerint elképzelhető, hogy a felszerelésükkel volt valami probléma.

A munkaügyi felügyelőség munkabalesetnek nyilvánította a haláleseteket, és együttműködik a rendőrséggel az okok feltárásában.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?