banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Vincze Loránt az EP Alkotmányügyi Bizottságának új alelnöke

Az RMDSZ európai parlamenti képviselőjét, Vincze Lorántot az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának (AFCO) alelnökévé választották kedden.

Jelen kell lenni azokban a testületekben, ahol alakíthatjuk Európa és benne az őshonos közösségek jövőjét. Az AFCO az EP egyik legrangosabb szakbizottsága, amely felügyeli az európai integrációs folyamat intézményi vonatkozásait, különösen a szerződések végrehajtását és szükség esetén azok módosítását. Ide tartozik az európai polgári kezdeményezések kérdésköre és az Európa jövőjéről szóló konzultációsorozat. Alelnökként még intenzívebben folytathatom ezt a munkát” – idézte az RMDSZ közleménye Vincze Lorántot a megválasztását követően.

Hiszem, hogy jelen kell legyünk azokban a testületekben, ahol alakíthatjuk Európa és az őshonos közösségek jövőjét. Az...

Közzétette: Vincze Loránt – 2021. május 25., kedd

Az erdélyi képviselőt az Európai Néppárt jelölte a tisztségre, és 215 arányban szerezte meg a szavazatok többségét a finn jelölttel szemben.

A keddi ülés napirendjén szerepelt két olyan munkadokumentumnak a vitája is, amelyeknek az Európai Néppárt (EPP) részéről az erdélyi képviselő a jelentéstevője: az EP és a nemzeti és regionális parlamentek közti párbeszédről és az európai szubszidiaritásról szóló javaslatok, amelyek az Európa jövőjéről szóló konferencia vitaanyagai lesznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?