Vetkőzve tiltakoztak Róma központjában az Alitalia volt utaskísérői

Ötven munka nélkül maradt stewardess tiltakozott szerdán Róma egyik központi terén az Alitalia olasz légitársaság tulajdonosváltása és az alkamazottak többségének elbocsátása ellen.

Az Alitalia 75 évnyi működés után, a múlt csütörtökön indította utolsó járatát a Cagliari–Róma útvonalon; az elmúlt években az olasz kormány közel nyolcmilliárd eurót „pumpált” a cégbe, de így sem tudták fenntartani.

A légitársaság márkanevét az állami tulajdonú Italia Trasporto Aereo vállalat vásárolta meg, és ez üzemelteti tovább a járatokat, viszont a 110 replőgépből csak 52-őt vett át, és a 10 ezer alkalmazott közül is csak 2800-ra tart igényt. A repülőszemélyzeti szakszervezetek szerint az állam „megnyúzta” őket, ezért választotta a tiltakozásnak e különleges formáját a volt utaskísérők egy része, akik az egyik forgalmas köztéren szabadultak meg egyenruháiktól, és a sminkjüket is letörölték.

A szakszervezet azt kérte a kormánytól, hogy az állás nélkül maradt légikisasszonyok számára öt évig folyósítson munkanélüli segélyt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?