Vérfürdő egy bevásárlóközpont előtt – a támadó minden irányba lövöldözött

Kilenc ember meghalt és legalább hét másik megsebesült szombaton egy lövöldözésben a Dallas mellett 40 mérföldre lévő, forgalmas Allen Premium Outlets bevásárlóközpont előtt. A gyanúsított meghalt – közölte a rendőrség vasárnap a Reuters jelentése szerint.

A Medical City Healthcare, amely 16 kórházat üzemeltet a térségben, közleményben tudatta, hogy traumaközpontjaiban nyolc sebesültet kezelnek, akiknek kora 5 és 61 év között van. A kórház nem közölte, hogy az áldozatok milyen állapotban vannak.
A támadót a helyszínen egy rendőr lőtte le – jelentette a Collin megyei seriffre hivatkozva a WFAA, az ABC televíziós csatorna társállomása.

Fotó: Agerpres

„Gyakorlatilag végigsétált a járdán és... lövöldözött" – mondta egy szemtanú az állomásnak. „Minden irányba lőtt".
Greg Abbott texasi kormányzó „kimondhatatlan tragédiának" nevezte a lövöldözést egy írásbeli nyilatkozatban, amelyben arról biztosított, hogy az állam készen áll arra, hogy a mintegy 100 ezer lakosú Allenben a helyi hatóságoknak segítséget nyújtson.
A nyilvános helyeken elkövetett fegyveres támadások mindennapossá váltak az Egyesült Államokban, a Gun Violence Archive szerint idén eddig legalább 198-at regisztráltak, ami a 2016 óta a legnagyobb esetszám.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?