Végre szabad a jávorszarvas, amelyik két éven keresztül a nyakán cipelt egy autógumit

A coloradoi vadőrök a héten felszabadították a megfoghatatlan jávorszarvast, aki legalább két évig autógumival a nyakában bolyongott a dombokon.

A négy és fél éves, 270 kilós állatot szombat este kapták el, a hatóságok egy helyi lakos jelentésére érkeztek ki a helyszínre, írta meg a The Guardian. Ez volt a negyedik kísérlet a héten, amikor megpróbálták elfogni a jávorszarvast, hogy segítségére lehessenek. Az állatot elaltatták, és mivel nem tudták átvágni az abroncs peremén lévő acélt, levágták a jávorszarvas agancsát.

A hatóságok becslése szerint a jávorszarvast körülbelül 16 kg-tól sikerült megszabadítaniuk, miután eltávolították az abroncsot, az agancsokat és az abroncson belüli törmelékeket. Meglepődve tapasztalták, hogy a nyaka jó állapotban van két év szenvedés után is.

Először 2019 júliusában észlelték a szóban forgó állatot, miközben populációs felméréseket végeztek a sziklás hegységben lévő szarvasbikákról és hegyi kecskékről a Mount Evans vadonban. A hatóságok felhívták a figyelmet, hogy a szarvasok, medvék és más vadon élő állatok számos tárgyba gabalyodnak; beleértve hintákat, függőágyakat, ruhaszárítókat, fényszdíszeket, röplabdahálókat és alkalmanként bútorokat is.

(Címlapfotó forrása: Twitter/CPW_NE)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?