banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Vádat emeltek Magyarországon egy román embercsempész ellen

Minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy román férfi ellen, aki 2020-ban egy teherautóban 59 bevándorlót akart a szerb–magyar határtól Ausztriába szállítani.

A vádirat szerint a román vádlott egy ismeretlen személy megbízásából 2020. december 18-án Romániából Magyarországra utazott, majd egy Tököl melletti benzinkúton átvett egy teherautót, amellyel a migránsokat kellett szállítania – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádlott ezután Kunbaja környékén felvett a teherautóba 59 illegális bevándorlót. A migránsok egy forgácslapokkal és szalmabálákkal körülkerített búvóhelyen utaztak, amely két részből állt. A raktér belsejében lévő rész sötét, büdös és levegőtlen volt, a bevándorlóknak összekuporodva, kényelmetlen testhelyzetben kellett utazniuk, így a szállítás jelentős testi-lelki gyötrelmet okozott nekik – írták.

A vádlott a sikeres szállításért ezer eurót kapott volna, de a lebukás miatt nem jutott hozzá a pénzhez - tették hozzá.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben.

(Címlapképi illusztráció: határrendészet)

Kapcsolódók

Kimaradt?