Újraindult a járvány a világ legjobban beoltott országában

A lakosság közel kétharmada már mindkét oltását megkapta Seychelle-szigeteken, mégis növekedtek az esetszámok, ezért két hétre bezárják az iskolákat és betiltják a sporttevékenységeket is.

Szigorú járványvédelmi intézkedéseket vezetnek be a Seychelle-szigeteken a koronavírus-fertőzések számának hirtelen megugrása miatt – idézte a Bloomberg cikkét a portfolio.hu. A bejelentésnek azért nagy a hírértéke, mert a kis ország lakosságának 62,2 százaléka a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát megkapta már.

A sziget egészségügyi minisztere közölte, hogy két hétre bezárják az iskolákat és a sporttevékenységeket sem engedélyezik. A szigorítások között van emellett az is, hogy a más háztartásokban élőkkel való találkozást tiltják és a vendéglátóhelyeket is korábban zárják be.

A Seychelle-szigeteknek 98 ezer lakosa van, és miután jelentősen függ a gazdasága a turizmustól, már januárban elindították az oltási programot. Ehhez az Egyesült Arab Emírségektől kaptak kínai vakcinákat, de azóta már más gyártó vakcináival is oltanak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Arról nem közöltek bővebb információt, mi állhat a felfutó esetszámok mögött, de vélhetően szerepet játszik ebben az is, hogy az emberek már kevésbé óvatosak és nem veszik olyan komolyan a vírus elleni védekezést.

(Címlapfotó forrása: Pixabay)

Kapcsolódók

Kimaradt?