Súlyosan megégett egy kisfiú, rémes vége lett az internetes kísérletnek

Testének felén másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett egy kisfiú, miután rosszul sült el egy otthon elvégzett tudományos kísérlet. Az eset az Egyesült Államokban történt. Azonnal kórházba szállították, a szülei szerint hónapokig tartó kezelések várnak rá – írja a hirado.hu

A 12 éves Barrett McKim kiskorától kezdve mindig is szeretett tanulni. Akár olvasott, akár YouTube-videókat nézett a témában, rajongása egyre csak nőtt. Június 23-án azonban súlyos balesetet szenvedett egy otthon elvégzett kísérlet közben.

A kisfiú szikladarabokat próbált felmelegíteni, amihez izopropanolt (gyúlékony folyadék) is használt, hogy plusz hőt termeljen, a kísérlet viszont hirtelen berobbant.

Illusztráció: Pexels

„Nem tudjuk, hogy a szikladarabon keletkező szikra, vagy a Bunsen-égő gyújtotta-e be a dolgokat. Megnéztük az öngyújtót és úgy tűnt, mintha hibás lenne a csatlakozója, de nem lehet pontosan tudni, hogy mi okozta a balesetet. Egyszerűen csak az arcába robbant” – mondta az anya, aki a baleset idején a szomszéd szobában tartózkodott. Amint meghallotta a robbanást, azonnal a fia segítségére sietett.

A fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy a testének fele megégett, amelyből 20 százalék harmadfokú, 30 százalék pedig másodfokú égési sérülés.

A kisfiú azóta három műtéten esett át, de a szülők szerint még több beavatkozásra lesz szükség. „Az orvosok úgy vélik, hogy az arca bőr transzplantáció nélkül is meg fog gyógyulni” – mondta az apa.

Mivel Barrett a száján is súlyosan megsérült, ezért az orvosok tápcsővel táplálják. Minden nap tornáztatják, hogy átmozgassák a testét. Az orvosok szerint a felépülése még hónapokig eltarthat, azt sem lehet tudni, hogy mikor mehet haza a kórházból.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?