Sokan meghaltak a Szeverodonyeck elleni rakétatámadásban, az ukránok Kurszkon álltak bosszút

Legalább tíz ember meghalt a Szeverodonyeck városa elleni orosz támadásokban – közölte Szerhij Gajdaj, a luhanszki terület kormányzója a Telegram-csatornáján. Közben az ukránok nehézfegyverekkel lőtték Kurszkot és más orosz településeket.

A német n-tv hírportáljának beszámolója szerint az orosz csapatok az elmúlt éjszaka „megállás nélkül” lőtték rakétákkal Szeverodonyecket. Gajdaj elmondta, hogy a szinte állandó rakétázás miatt a terület megközelítése lehetetlen, a kommunikáció súlyosan akadozik.

A kormányzó egy korábbi nyilatkozatában tüzérségi támadásokra figyelmeztetett a közeli Szinyerodonyeck, illetve Liszicsanszk városok körzetében is, ahol „eltévedt” lövedékek tüzet okoztak lakott területeken.

Ukrán válaszcsapások

Az orosz hatóságok közlése szerint több épületet is tűz alá vett és megrongált az ukrán tüzérség a nyugat-oroszországi Kurszk környékén – számolt be ukrajnai hírfolyamában a német Focus Online. „Ma hajnali öt órakor nehézfegyverekkel lőtték a Gluskovo körzetben lévő határ menti falut, Alekszejevkát” – jelentette kedden reggel Roman Sztarovojt, a terület kormányzója. Három lakóház, egy iskola és egy jármű megrongálódott, halálos áldozatok nem voltak.

Orosz források szerint a támadást az ukránok hajtották végre, a rakétatüzet az orosz határőrök viszonozták. A közel három hónapja tartó ukrán–orosz konfliktus során az ukránok többször is tűz alá vettek oroszországi városokat, köztük Brjanszkot, Kurszkot és Belgorodot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?