banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Romániában már a WHO is bekapcsolódik a negyedik hullámmal szemben folytatott harcba

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO elnöke | Forrás: Agerpres/EPAAz Egészségügyi Világszervezet (WHO) tisztségviselői hétfőn a román Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) vezetőségével tartanak távértekezletet annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak az országnak a járvány elleni harcban és az oltási kampány fellendítésében.

Ezt a WHO romániai képviselője, Alexandru Rafila erősítette meg a G4media portálnak. A negyedik hullám Romániára sokkal súlyosabban csapott le, mint a legtöbb országra, ennek magyarázata a lakosság alacsony átoltottsági szintje. A kórházakban kritikus a helyzet, csak az elmúlt héten több mint kétezer koronavírus-fertőzött beteg hunyt el.

A romániai hatóságoknak már számos ország nyújtott segítséget. Például Magyarországra súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket szállítanak át, Olaszország monoklonális antitestdózisokat küld, további adagok érkeznek Németországtól, Dánia oxigénkoncentrátorokkal és lélegeztetőgépekkel segít, a WHO oxigéndúsítókat ajánlott fel, Svájc bukaresti nagykövetének közbenjárására pedig a svájci gyártó tocilizumab hatóanyagú gyógyszereket szállít Romániának.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az uniós polgári védelmi mechanizmusának aktiválása során az ország eddig Magyarországtól, Hollandiától és Lengyelországtól kapott műszaki és gyógyszersegítséget.

Az Egészségügyi Világszervezet hétfőn egyeztet a romániai közegészségügyi hatóság képviselőivel további segítségnyújtásról, az egészségügyi krízis megoldásához és az oltakozási hajlandóság növeléséhez járulnának hozzá a nemzetközi szakemberek.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?