banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Rejtélyes tűszúrásos támadásokat vizsgálnak az európai hatóságok

Spanyolország tíz különböző tartományában elkövetett, rejtélyes tűszúrásos támadásokat vizsgálnak a hatóságok – mondta Fernando Grande-Marlaska belügyminiszter pénteken Madridban. A tárcavezető tájékoztatása szerint eddig több mint hatvan áldozat tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.
 
A hatóságok feltételezése szerint az esetek hátterében állhat például, hogy valamilyen kémiai anyagot fecskendeznek az áldozatokba bűncselekmény elkövetése, például nemi erőszak szándékával, de az is lehetséges, hogy bizonytalanság érzésének keltése, vagy a nők megfélemlítése a cél.
 
A legtöbb esetet Katalóniából és Baszkföldről jelentették, az áldozatok között van külföldi turista is.Illusztráció: PixabayA július eleje óta ismétlődő támadások leírása szinte minden esetben megegyezik: esti szórakozás közben, a tömegben érzékelt szúrás, aztán rosszullét, szédülés, időnként ájulás.
 
Az áldozatok közül többen a támadás után azonnal rendőrséghez fordultak, de az orvosi vizsgálatok eddig egy alkalommal, egy fiatalkorú lánynál mutatták ki drog, MDMA (metiléndioxi-metamfetamin) jelenlétét a szervezetben.
 
A Spanyolországban most felbukkant jelenség miatt már Európa több országában is nyomoznak a hatóságok.
 
Az El Español című spanyol lap szerint Nagy-Britanniában több mint 1300, Franciaországban 800 feljelentés érkezett tűszúrásos támadás miatt.
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?