Putyin és a kommunisták pártvezére biztos a győzelemben

Biztosnak nevezte az orosz győzelmet az ukrajnai háborúban Vlagyimir Putyin elnök és Gennagyij Zjuganov, a legnagyobb parlamenti ellenzéki párt, a kommunisták vezetője a Novo Ogarjovo-i államfői rezidencián tartott hétfői tanácskozásukon.

„Kötelesek vagyunk győzni, és győzni is fogunk” - hangoztatta Zjuganov a tárgyalás sajtónyilvános szakaszában. „Így lesz” - reagált Putyin, és hozzátette, hogy védelmi és biztonsági témákban sohasem volt vitája a kommunistákkal.Fotó: freepik.com

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők az elmúlt nap folyamán mintegy háromszáz katonát vesztettek, felük a Donyeck körzetében zajló harcokban esett el. A tábornok szerint a donyecki régióbeli Szlovjanszkban megsemmisült az ukrán 95. ejtőernyős rohamdandár fegyver- és haditechnikai javító üzeme.

Konasenkov megerősítette az Artemivszktől (Bahmuttól) északra fekvő Kraszna Hora település elfoglalását, amiről vasárnap tett bejelentést Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója.

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője a Rosszija 1 televízióban kijelentette, hogy Ukrajnában mérgezett levéllel kísérelték meg meggyilkolni Apti Alaudinov vezérőrnagyot, az Ahmat különleges egység parancsnokát, a luhanszki „népi milícia” 2. hadtestének parancsnokhelyettesét. Mint mondta, Alaudinovot egy moszkvai kórházban ápolják.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?