Putyin: Oroszországot lehetetlen elzárni a világ többi részétől

Oroszországot lehetetlen elzárni a világ többi részétől – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy hétfőn tartott konferencián. Kiemelte: a nyugati országok által bevezetett szankciók nem fogják visszaforgatni az időt Oroszország fejlődésében – számolt be a Reuters hírügynökség.

Fotó: Agerpres/EPA

Mióta február 24-én csapatokat küldött Ukrajnába, Oroszországot szankciók sorával sújtják, amelyek célja, hogy az országot elszigeteljék a világgazdaságtól, továbbá amelyek megfosztották Moszkva hozzáférését a nyugati technológiáktól.

„Nyilvánvaló, hogy ezek a szankciók hatalmas kihívást jelentenek országunk számára, de nem adjuk fel, ahogy azt egyes jóakaróink jósolják – tette hozzá.

Áprilisban Joe Biden amerikai elnök azt mondta, hogy a Moszkva elleni szankciók semmissé tették Oroszország 15 év alatt elért gazdasági eredményeit.

Josep Borrell, az EU diplomáciájának vezetője hétfőn hangot adott véleményének, hogy a szankciók hatása jelenleg talán nem túlságosan érezhető, de hosszú távon hatásosnak bizonyulnak majd.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője erre reagálva azt hangoztatta, hogy „az oroszellenes szankciók hatását az EU számos lakosa azonnal megérezte”.

Szergej Lavrov külügyminiszter korábban úgy vélekedett, hogy az Oroszország elleni szankciókat „valószínűleg nem fogják feloldani”. Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese május végén azt mondta, hogy a korlátozások „nagyon hosszú ideig lesznek érvényben”, és akár évtizedekig is eltarthatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?