Öt Harkiv megyei település elfoglalását jelentették be az oroszok

Öt település került az orosz erők ellenőrzése alá az elmúlt napokban Harkiv megyében – jelentette ki Vitalij Gancsev, a régió Moszkva által kinevezett katonai és polgári közigazgatásának vezetője kedden a Pervij Kanal orosz állami tévécsatorna adásában.

„Az elmúlt napokban öt településsel bővültek Harkiv megye ellenőrzésünk alatt álló területei” – mondta a tisztségviselő.

Fotó: Agerpres/EPA

Gancsev az orosz erők előrenyomulásának ezt az eredményét „komoly jelzésnek” nevezte és azt hangoztatta, hogy mozgásuk „az ellenséges terület belsejébe meglehetősen aktív”.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz erők nyugati csoportosulásának rohamcsapatai a Harkiv megyei Vilsana település környékén „kedvezőbb állásokat foglaltak el”. Azt mondta, hogy az ukrán erők a kupjanszki taktikai irányban az elmúlt nap folyamán mintegy 110 katonát vesztettek.

Az orosz tábornok szerint a frontvonal mentén az ukrán hadsereg összesen több mint 680 katonája esett el, a legtöbb, mintegy 210 közülük a Donyeck körzetében vívott harcokban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?