Orosz külügy: a NATO-haderők vonuljanak ki Romániából és Bulgáriából!

Jogilag kötelező érvényű garanciákat kér Oroszország a nyugati hatalmaktól, többek között azt, hogy a NATO-haderők vonuljanak ki Romániából és Bulgáriából – tájékoztatott a Reuters hírügynökség az orosz külügyminisztérium nyilatkozatára hivatkozva.

Moszkva azt kéri, hogy a NATO ne terjeszkedjen tovább, térjen vissza 1997-es határaihoz. „Kezdeményezéseink egyik alapeleme tudatosan nagyon egyértelmű, és nem engedi meg a kettős értelmezést. A külföldi erők, műszaki felszerelés és fegyverek kivonásáról, valamint egyéb lépésekről van szó, azzal a céllal, hogy visszatérjünk az 1997-es konfigurációhoz azon országok területén, amelyek akkor még nem voltak NATO-tagok. Ez Bulgáriára és Romániára is vonatkozik” – állt az orosz minisztérium közleményében.

Arra a kérdésre, hogy mit jelenthez ez az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez 1997 után csatlakozott Románia és Bulgária számára, az orosz külügy azt válaszolta, Moszkva azt szeretné, hogy vonjanak ki ebből a két országból minden külföldi haderőt, fegyvert és eszközt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?