Németország nyári koronavírus-hullámra készül, miután a fertőzések száma egy hét alatt megduplázódott

Egy hét alatt több mint kétszeresére nőtt a Covid–19-es megbetegedések száma Németországban, a német egészségügyi miniszter pedig arra figyelmeztetett, hogy újabb nyári fertőzési hullám közeleg – írja a DPA és a The Local alapján az Agerpres.

Az elmúlt hét napban Németországban a fertőzések aránya 100 000 lakosra vetítve 447,3 volt, szemben az előző heti 199,9-cel.

„Nyári hullám várható. Az önkéntes maszkviselés beltérben és a negyedik adag vakcina a legjobb ellenszer” – figyelmeztetett Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter a Twitteren.

A Covid–19 vakcina negyedik adagját Németországban jelenleg csak a 70 éves és idősebb személyek, a legyengült immunrendszerűek és az egészségügyi dolgozók számára ajánlják. A Covid–19-es megbetegedések újabb megugrásának egyik oka a koronavírus Omicron változatának BA.5 alváltozatának terjedése lehet.

Az egészségügyi szakértők azonban nem számítanak a németországi egészségügyi rendszerre nehezedő fenntarthatatlan nyomásra.

A világjárvány jelenlegi szakaszában azonban az előfordulási arány, különösen az Omicron változat terjedése óta, nem feltétlenül tükrözi a betegség valódi képét, mivel sok fertőzést nem regisztrálnak, mert sok beteget már nem vizsgálnak meg, különösen az enyhe lefolyású betegségben szenvedőket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?