Migránsokkal teli kamion borult fel, közel ötvenen meghaltak

Mentési munkálatok | Fotó: Agerpres/EPA

Közép-amerikai migránsokkal teli kamion borult fel csütörtökön Mexikó déli részén: negyvenkilencen meghaltak és ötvennyolcan megsérültek – közölte Chiapas állam polgári védelmi hatóságának vezetője.

Luis Manuel Garcia a Milenio helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a baleset Tuxtla Gutiérrez városának határában történt egy veszélyes kanyarban. A felvételeken egy oldalára borult fehér színű utánfutót lehetett látni az autópályán, valamint hordágyakon fekvő sérülteket és fehér anyagba burkolt holttesteket.

Nem számít szokatlannak, hogy embercsempészek teherautókon szállítanak migránsokat Mexikó déli részén. Mexikó a szegény közép-amerikai országok és az Egyesült Államok közötti folyosón helyezkedik el. A papírok nélkül érkezők áradata megnőtt azóta, hogy Joe Biden amerikai elnök január 20-án hivatalba lépett, és azt ígérte, hogy elődjénél, Donald Trumpnál emberségesebben bánik velük.Rengeteg a halott és a sérült | Fotó: Agerpres/EPA

A mexikói hatóságok január és szeptember között több mint 190 000 migránst számoltak össze, háromszor annyit, mint 2020-ban. Mintegy 74 000 embert kitoloncoltak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?