Megváltoztak a Franciaországba történő beutazás feltételei

Védettségi igazoláshoz köti a román állampolgárok belépését az ország területére Franciaország – hívta fel a figyelmet keddi közleményében a bukaresti külügyminisztérium, azzal a kiegészítéssel, hogy a rendelkezés már október 11-től, hétfőtől érvényes.

A tájékoztatás szerint a koronavírus elleni védettséget oltási igazolással, vagy a betegségen való átesést hitelt érdemlően tanúsító igazolással lehet bizonyítani, ha ez nincs meg, akkor 24 óránál nem réggebbi PCR- vagy antigén gyorsteszt eredményét kell felmutatni. A 12 éven aluliak mentesülnek a kötelezettség alól.

Oltás esetén az európai gyógyszerügynökség által elismert vakcinákat fogadják el, ha a második dózis után eltelt legalább 7, az egydózisú (Janssen) oltás esetén 28 nap (azoktól, akik korábban elkapták a vírust, Franciaországban elfogadják az egy adag vakcinát is, ha legalább 7 nap eltelt a beadásától). Az oltási igazolás lehet az európai uniós Covid-igazolvány vagy a román hatóságok által kibocsátott román és angol nyelvű igazolás, ha tartalmaz QR-kódot.Illusztráció | Fotó: Agerpres/EPA

A betegségen átesetteknek azt kell igazolniuk, hogy több mint 11 napja, de kevesebb, mint fél éve kigyógyultak a Covid-19-ből.

Felhívják a figyelmet, hogy a repülőjáratokokn és a közúti határátkelőhelyeken fel kell mutatni egy saját felelősségre írt nyilatkozatot, miszerint az utasnak nincsenek koronavírus-fertőzési tünetei, és nincs tudomása arról, hogy igazolt fertőzött személy kontaktja lenne. A típisnyomtatvány a következő internetes címen érhető el: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?