Luhanszk elfoglalása után Donyecket támadják az oroszok

Luhanszk után a kelet-ukrajnai orosz offenzíva most a Donyec-medence nyugati felére összpontosítja erejét: a sorozatos rakétatámadások következtében 9 civil vesztette életét és 25 sérült meg 24 óra alatt Donyeck megyében – közölte a terület ukrán kormányzója.

Szakadatlan harcolnak | Fotó: Agerpres/EPAA szomszédos Dnyipropetrovszki terület két települését is találat érte hétfő hajnalban: a támadásban senki nem vesztette életét.

A hétvégén bevett Liszicsanszk romos épületein már fel is vonták az orosz lobogót. Az orosz haderő nem hagyja abba az offenzívát: most már a szomszédos Donyeck megye ellen irányítják tűzerejüket, az éjjel több települést is rakéta-találat ért.

Az ukrán fegyveres erők közleménye szerint az oroszok hatalmas rakétacsapásokat indítottak a donyecki régióban található Uglegorszk hőerőmű környékén – számolt be róla az Unian.net ukrán portál.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A The Kyiv Independent Twitter oldalán közölt hír szerint három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. A község vezetőjének közlése szerint két – ötvenes éveiben járó – férfi és egy 41 éves nő halt meg a támadás során. Egy idős asszonyt kórházban ápolnak.

Zelenszkij: minden elvesztett területet visszafoglalunk
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ígéretet tett: minden elvesztett területet visszafoglalnak az utolsó négyzetméterig. „Ha hadseregünk parancsnoksága arról ad hírt, hogy az orosz tűzerő fölénye miatt innen vagy onnan kivonták csapatainkat, gondolok itt jelen helyzetben Liszicsanszkra, az csak egyet jelent: taktikánknak és modern fegyvereinknek hála idővel visszafoglaljuk ezeket a területeket” – mondta az államfő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?