FRISSÍTVE - Egy felrobbant teherautó miatt részben összeomlott a Krímet és Oroszországot összekötő tengeri híd (VIDEÓ)

Fotó: Euromaidan

Egy teherautó felrobban(t)ása következtében részlegesen beomlott a Krími híd két közúti hídlábköze és kigyulladt egy vasúti szerelvény hét üzemanyagtartálya – közölte szombaton az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság. Az incidens a hídnak a Tamany-félsziget felőli útszakaszán történt. A hídon a járműforgalmat leállították, csakúgy mint a Moszkvából és Szentpétervárról Szimferopolba tartó legközelebbi vonatokat.

A Krím félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő hídon keletkezett tüzet feltehetően egy felrobbant autóbomba okozta, amely megrongálta a híd közúti szakaszát – közölte az oroszországi Nemzeti Terrorellenes Bizottság, amelyet orosz hírügynökségek idéznek.

„Ma helyi idő szerint 6.07-kor a krími híd közúti oldalán felrobbant egy autóbomba, amelynek következtében a Krímbe tartó vasúti szerelvény hét tartálykocsija is kigyulladt” – közölte a bizottság, amelyet az Agerpres idéz. A robban(t)ás hírére Putyin elrendelte egy kormánybizottság létrehozását a krími hídnál kialakult vészhelyzettel kapcsolatban, jelentette be Dmitrij Peszkov, az államfő sajtótitkára.

Az orosz közúti hatóságok idő közben a hídon lezárták a forgalmat és jelezték, hogy „a tűz okainak megállapítása folyamatban van”.

Az ukrán média jelentése szerint a robbanás, illetve az ezt követő tűz megrongálta a vasútvonalat is, illetve a közúti hír egy jelentős szakasza leomlott. Az ukrán jelentések szerint több hangos robbanás is hallatszott, mielőtt a tűz kitört. A morajlás olyan nagyerejű volt, hogy a több kilométerre lévő házak is beleremegtek.

A Kercsi-szoroson átívelő híd fontos célpont Oroszország ukrajnai háborújában, ugyanis ez a fő utánpótlási útvonal Putyin hadseregének a megszállt ország déli részén, katonákat, katonai felszerelést és lőszert szállítanak itt.

Az orosz tengeri és belvízi ügynökség szerint a híd alatt és a Kercsi-szorosban a tűzvész ellenére sem szünetel a tengeri forgalom. Az ügynökség közleménye pontosítja a helyi közlekedési szabályozó hatóság szóvivőjének korábbi bejelentését, miszerint a Kercsi-szoros teljes hosszában felfüggesztik a közlekedési és vasúti szolgáltatásokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg