Közel 8 ezer embert evakuáltak Berlinben egy második világháborús bomba miatt

Második világháborús bomba miatt evakuáltak 7800 embert Berlinben szerdán. A robbanószerre a német főváros keleti részén bukkantak rá; a tűzszerészek végül sikeresen hatástalanítottak – írja a Digi24 portál.

Óvodák és iskolák közelében találtak rá egy második világháborúból származó bombára Berlin keleti részén. A robbanószert építőmunkások fedezték fel Hohenschönhausen városrészben, a szakértők megállapították, valószínűleg szovjet eredetű.

Fotó forrása: Berlin LuftTerror Facebook-oldal

A lakosok evakuálásában 180 rendőr segédkezett, akik házról házra jártak, emellett hangosbemondókkal és a Twitteren közzétett bejegyzéssel is figyelmeztették a lakosságot a veszélyre. Arra kérték őket, hogy hagyják el a területet, amíg hatástalanítják a bombát.

A rendőrség szerda este ugyancsak Twitteren értesítette a lakosokat arról, hogy sikeresen hatástalanították a bombát, és visszatérhetnek otthonaikba.

A német hatóságok becslései szerint a második világháború befejezése óta több mint 4500 fel nem robbant bomba található még a német főváros területén. A második világégés során az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és a Szovjetunió több mint 45 ezer tonna bombát dobott le Berlinre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?