Korlátozni kell az Akropolisz látogatását, hogy megvédjék a világhírű műemléket

Görögország elkezdte korlátozni a turisták számát, akik naponta látogathatják az athéni Akropoliszt, hogy elkerüljék a „kellemetlen körülményeket” és megvédjék a történelmi helyszínt – írja a CNN alapján a Hotnews.

Az athéni Akropolisz – Görögország és a világ egyik leghíresebb látnivalója – naponta mintegy 23 000 látogatót vonz. Lina Mendoni görög kulturális miniszter augusztusban azt mondta, hogy ez a szám „óriási”.

Fotók: Pexels

Mendoni kifejtette, hogy bár a helyszín este 8 óráig van nyitva, a legtöbb látogató a reggeli órákat választja, ami zsúfoltságot és „kellemetlen körülményeket teremt a helyszín, a látogatók és a nagy tömegű embereket kezelni próbáló alkalmazottak számára”.

Az eddig kísérleti jelleggel bevezetett új rendszer célja a túlzsúfoltság csökkentése, valamint a történelmi emlékmű biztonságának és megőrzésének biztosítása.

A hatóságok célja, hogy az Akropolisz napi látogatóinak számát 20 000-re csökkentsék, és ennek egyik eszköze egy központi weboldal, ahol jegyeket lehet vásárolni, és ahol nyomon követhető az eladott jegyek száma. Ugyanezen a honlapon lehet jegyet vásárolni más görögországi történelmi műemlék és múzeum látogatására is.

Görögország július közepén zárta le az Akropoliszt a látogatók előtt a 40 Celsius-fokot meghaladó hőmérsékletet okozó hőhullám miatt. Az Akropolisz a leglátogatottabb hely Görögországban.

Az intézkedést, amely a nap legmelegebb óráira vonatkozott, egy héttel később az összes görögországi régészeti helyszínre kiterjesztették. Az Akropolisz a leglátogatottabb hely Görögországban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?