Kisiklott egy vonat Iránban, sok a halott és a sérült

Kisiklott egy vonat Iránban, a balesetben tizenhét ember meghalt és ötvenen megsérültek, több sérült állapota válságos – jelentette szerdán az iráni állami televízió.

Négy vagon ugrott le a sínről | Fotó: Agerpres/EPAA baleset az ország keleti felében, Tabasztól 50 kilométerre történt az éjszaka a várost az ország középső részén fekvő Jazddal összekötő vasútvonalon. A vonat hét kocsija közül négy ugrott le a sínekről. Egyelőre vizsgálják, hogy mi okozta a balesetet; az első beszámolók szerint a vonat munkagéppel ütközött.

Az iráni média idézte Ali Akbar Rahimit, Tabasz kormányzóját, aki elmondta, hogy a mentők kutatnak az esetleges további túlélők után a roncsok között. A korábbi jelentések tíz halottról számoltak be. A mentők helikoptereket is bevetettek a mentéshez, mert közúton nehezen megközelíthető a helyszín, és fejletlen a távközlés a térségben.

Több mint egy tucat ember szenvedett súlyos sérüléseket, néhányukat különböző kórházakba szállították – közölték a tisztviselők. Az állami televízió később felvételeket sugárzott egy kórházból, ahol a sérülteket ápolják. Az egyikük elmondta a tévének: a vonat hirtelen fékezett, majd teljesen lelassult a kisiklás előtt. „Az utasok úgy pattogtak a kocsiban, mint a labdák a levegőben” – mondta a sérült utas.

Az ország legsúlyosabb vasúti balesete 2004-ben történt, amikor egy gázolajjal, műtrágyával, kénnel és gyapottal megrakott tehervonat elszabadult Nejsápur közelében, Irán északkeleti részén. Akkor 320 ember halt meg, 430-an megsérültek és öt településen is keletkeztek károk. Az 1,6 millió négyzetkilométernyi Iránnak mintegy 14 000 kilométernyi vasútvonala van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?