banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Kikötött Törökországban Abramovics szuperjachtja

Egy Roman Abramovics orosz milliárdoshoz köthető szuperjacht hétfőn kikötött a törökországi Bodrum üdülőhelyen, miután körbehajózta az Európai Unió azon országainak vizeit, ahol szankciók hatálya alatt áll – közli a Le Figaro.

A Solarist, az  Abramovics tulajdonában lévő, Bermuda lobogója alatt közlekedő, 140 méter hosszú luxushajót Bodrum turistavárosban fotózták le hétfőn, több mint egy héttel azután, hogy Montenegró egyik kikötőjében észlelték. A balkáni állam nem tagja az Európai Uniónak – egészíti ki a Le Monde.

Egy felfújható csónak, amelyen ukrán zászló lobogott, próbálta megakadályozni a yacht kikötést.

Abramovics, a Chelsea brit labdarúgóklub tulajdonosa a múlt héten került fel az orosz oligarchák feketelistájára, akiket az Európai Unió szankciókkal sújtott Oroszország ukrajnai inváziója miatt. Az európai kormányok az elmúlt napokban elkezdték befagyasztani egyes vagyonukat lefoglalás céljából. Törökország, amely NATO-tag, és szoros kapcsolatokat ápol Oroszországgal és Ukrajnával, nem csatlakozott a Moszkva elleni szankciókhoz. Abramovics ezért bejelentette, hogy eladja a Chelsea-t.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?