Kigyulladt egy lakóház Párizs környékén, többen meghaltak és életveszélyesen megsérültek

Három ember meghalt és nyolc, köztük egy gyerek, megsérült Párizs egy északi elővárosában, Stainsban, amikor szombatra virradóra tűz ütött ki egy lakóházban – közölték a helyi hatóságok.

Rendőrségi források szerint a tűz hajnali 2 óra körül ütött ki egy háromemeletes épület földszintjén, amely a fővárostól 15 kilométerre fekvő, 39 ezer lakosú város polgármesteri hivatalának közelében található.

A tüzet szombat délelőtt sikerült eloltani a tűzoltóknak. Helyszíni tudósítások szerint az épület udvarra néző homlokzatán kívülről is láthatók a füst által hagyott fekete nyomok. A tűz okának kivizsgálását a bűnügyi rendőrség megkezdte.

Illusztráció: Pompiers de Paris facebook oldal

A település polgármestere, Azzedine Taibi az AFP hírügynökségnek elmondta: az áldozatok között van a harmadik emeleti lakás 65 éves bérlője, annak nővére és egy barátnőjük, aki náluk aludt egy családi ünnepséget követően. A nyolc sérült közül hárman súlyos állapotban vannak, köztük egy hatéves kisfiú életveszélyes sérüléseket szenvedett – tette hozzá a polgármester, „szörnyű tragédiáról" beszélve.

A polgármester elárulta, hogy szeptember 27-én veszélyeztetettségi rendeletet adott ki a leromlott állapotú társasházra, amelyben mintegy 15 ember lakott, és amelynek több lakása is üresen állt.

Az épületet nem fenyegette összeomlás, de különböző munkálatokra szorult" – hangsúlyozta. Ennek érdekében szerdán ürítették volna ki az összes lakást.

A közelmúltban két halálos kimenetelű tűzeset is történt ebben a megyében, Seine-Saint-Denis-ben, amely Franciaország legszegényebb övezetének számít.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?