banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Karácsony Gergely kormányfőjelöltként indul az ellenzéki előválasztáson

FRISSÍTVE - Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként elindul a magyarországi ellenzéki előválasztáson.

A budapesti főpolgármester szombat reggel a Facebook-oldalán jelentette be a hírt. A politikus gyermekkori lakhelyéről, Nyírtassról jelentkezett be. A Párbeszéd küldöttgyűlése pénteken kérte fel Karácsony Gergelyt, hogy induljon el az ellenzéki előválasztáson.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, "egy életünk van és egy hazánk", ő pedig az élete elmúlt bő tíz évét igyekezett a hazája szolgálatába állítani. Mostani döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, a hazája nagy bajban van, és a sok baj közül talán az a legfontosabb, hogy Magyarországot "egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak". Egyre kevésbé érezzük azt, hogy Magyarország egy és oszthatatlan, egyre inkább azt érezzük, hogy a hazánk végletekig megosztott - jelentette ki a főpolgármester, hozzátéve: elsősorban azt a célt szeretné szolgálni, hogy Magyarországot újraegyesítsék.

A bejelentés helyszínválasztásáról azt mondta, élete fontos eseményei az ország nagyon különböző színhelyeihez kapcsolódnak, ezért miniszterelnök-jelöltként mindent vinnie kell magával, ami azzá tette, aki.

Arról beszélt, hogy Nyírtassról hozta magával a föld szeretetét, a természetnek azt a közelségét, amit egy falusi kisfiú érezhet. "Ma már ezt úgy mondanám, hogy innen viszem magammal a zöldpolitikát" - mondta. Hozzátette, Nyírtassról hozta magával gyermekkora csodálatos élményeit és élete egyik legnehezebb tragédiáját, azt, hogy fiatalon elvesztette az édesapját. Hangsúlyozta, hogy édesanyja egyedül nevelte fel őt és három testvérét, mégis mind a négyen diplomát szereztek, és megtalálták azt a hivatást, amiben ki tudtak teljesedni.

A magyar felnőtt társadalom 42 százaléka szerint a baloldali előválasztás végeredményét már előre ki lehetne hirdetni, és csupán a válaszadók 30 százaléka mondta azt, hogy valós versenyről van szó - derült ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából, amely részleteit szombaton közölték az MTI-vel. A közlemény szerint a május 10. és 12. között ezer fő telefonos megkérdezésével készült felmérésből az is kirajzolódik, hogy Karácsony Gergelyt a magyarok kétharmada nem szeretné miniszterelnöki pozícióban látni.

Karácsony Gergely azt mondta, a településről hozza magával azt a tudást, hogy a sors néha rendkívül igazságtalan, de a világ, az emberek, a társadalom lehet sokkal igazságosabb. A nehéz sorsú emberek kell, hogy számítsanak a többiekre, és lehet újra olyan ország, ahol egy kis faluban egy négygyermekes özvegyasszony nincs magára hagyva és a gyermekei ki tudják teljesíteni a bennük rejlő tehetséget - jelentette ki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Úgy fogalmazott: nem azért érkezett Nyírtassra, hogy stadiont ígérjen a településnek vagy hogy elmondja, a falu polgármesterasszonya lesz a leggazdagabb ember Magyarországon. Azért indítja innen a napot, mert az örökkön küzdő magyarokért szeretne dolgozni. Nem az egy százalék kiváltságosért, hanem a 99 százalékért, a különböző módon élő, különböző pártokkal szimpatizáló, de az egyik napról a másikra élő, ötről hatra jutni akaró magyarokért indul - tette hozzá.

Végül közölte, hogy később másik helyszínről is bejelentkezik.

FRISSÍTÉS - Magyarországon változás kell és jóvátétel, hogy a jobb élet ne csak a kiváltságos kevesek egy százalékának privilégiuma legyen - mondta szombati, online programbemutató rendezvényén Karácsony Gergely. Olyan Magyarországot kell teremteni, ahol senkinek nem kell nyomorognia, ahol sokkal könnyeb felemelkedni és sokkal nehezebb lecsúszni - fogalmazott.

A politikus új, pártokon átívelő, országos mozgalom indítását jelentette be. Hangsúlyozta, hogy a mozgalomhoz mindenki csatlakozhat, az pártokon átívelő lesz. A mozgalom kilencpontos programjának a részleteit ígérete szerint a következő hetekben hozzák nyilvánosságra. A programpontok rövid összefoglalása a politikai hangsúlyokkal a mozgalom honlapján olvasható a demokrácia megerősítésétől a szociális jóvátételen át a korrupció elleni harcig.

(Címlapfotó: a politikus Facebook-oldala)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?