Jövőre ismét Magyarországra látogat Ferenc pápa

Ferenc pápa megerősítette, hogy szándékában áll Magyarországra látogatni, így elkezdődhet a pápalátogatás előkészítése – közölte Rómában Novák Katalin magyar köztársasági elnök.

Elkezdődhet a jövőre esedékes magyarországi pápalátogatás előkészítése, miután a katolikus egyházfő magánaudienciáján megerősítette, hogy szándékában áll a látogatás – mondta el a köztársasági elnök csütörtökön Rómában a közmédiának. Novák Katalin közölte, hogy 40 perces magánaudiencián járt a katolikus egyházfőnél. A találkozónak három fő témája volt: a jövő évben esedékes magyarországi pápalátogatás, az ukrajnai háború és a családok támogatása.

A köztársasági elnök elmondta, hogy a találkozón átadott egy hivatalos meghívólevelet Ferenc pápának, és kérte, hogy jövőre látogasson el Magyarországra. A főpásztor megerősítette, hogy szándékában áll Magyarországra látogatni, így elkezdődhet a pápalátogatás előkészítése – tette hozzá.

Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-bejegyzésében közölte továbbá, az ukrajnai háború kapcsán közös céljuk Ferenc pápával a mielőbbi béke. „Ferenc pápa különösen érdeklődött a magyar családok támogatásáról. Meglepte, hogy Magyarországon kétszeresére nőtt a házasságok száma, felére csökkent az abortuszoké. A Szentatya megköszönte, hogy kiállunk a hagyományos családok és az üldözött keresztények mellett. A beszélgetés végén férjemmel közösen pápai áldásban részesültünk. A személyes ajándékot örömmel fogadta, nagyra értékelte. Kérte, tolmácsoljam a magyar embereknek, hogy imádkozzanak érte” – olvasható a magyar államfő bejegyzésében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?