banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Jól halad az oltási kampány, újranyitnak szombattól a teraszok Magyarországon

Orbán Viktor magyar kormányfő a közösségi oldalán videóban jelentette be, hogy „3,5 millió honfitársunk beoltva”, újranyitnak szombattól a teraszok és a szolgáltatások.

A miniszterelnök azt írta: "újraindítjuk Magyarországot". A bejegyzés alatt elhelyezett videó feliratai szerint nyitnak a teraszok, újraindulnak a szolgáltatások, hosszabb nyitvatartás, biztonságos vásárlás következik, és "fokozottan újraindítjuk az iskolákat". A videó azzal a kéréssel zárul, hogy "Regisztráljon és oltassa be magát ön is!".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely korábban elmondta: a teraszok este fél 10-ig lehetnek majd nyitva, ahogy az üzletek. Egyúttal este 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete.

A vendéglátóhelyek újraindulása az első lépés a szabadság visszanyerése felé, és remélhetőleg ezt követően gyorsan tovább lehet lépni, hiszen jelentős mennyiségű oltóanyag érkezik az országba – közölte a miniszter csütörtökön. Hozzátette: a jövő héten a 4 milliós határt is átlépheti az oltottak száma, és aki most regisztrál oltásra, akár egy-két héten belül megkaphatja a vakcinát.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy eddig mintegy 4,4 millióan regisztráltak. A társadalmi immunitáshoz legalább hatmillió beoltott kell - tette hozzá.

 
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?