Magyarországon 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok

Az újraindítás következő lépcsőfokaként, ha a beoltottak száma eléri 3,5 milliót, kinyithatnak a teraszok – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban. Közölte azt is: a felső tagozatos általános iskolásoknak május 10-ig marad az online oktatás.

A kormányfő kifejtette: örömmel látják, hogy elérték a hárommillió beoltottat. „Jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással, talán Európában mi haladunk a legjobban és leggyorsabban" – mondta.

Hozzátette, hogy a kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg, ha ezt elérik – remélhetőleg a következő hét közepén, szerdán-csütörtökön –, akkor kinyithatnak a teraszok. „Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját" – fogalmazott. Orbán Viktor kiemelte: hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, az őket terhelő teraszdíjat eltörlik.

A magyar kormány döntött az iskolák újraindításáról is: április 19-én, hétfőn kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait, a felső tagozaton marad az otthoni, digitális alapú oktatás, a diákoknak az iskola a középiskolásokkal egy időben, május 10-én nyílik meg.

A miniszterelnök elmondta: a kormány azt is megállapította, hogy felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások. Ezeknek az a célja, hogy zavart keltsenek és elbizonytalanítsák az embereket – vélekedett. Orbán Viktor mindenkit arra kért, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Azt kérte az emberektől, hogy a felkínált vakcinát fogadják el, és oltassák be magukat. „Vigyázzunk egymásra, minden élet számít, és ha így megy tovább, akkor együtt ismét sikerülni fog" – zárta szavait Orbán Viktor.

(A nyitókép illusztráció | Archív felvétel/Maszol)

Kapcsolódók

Kimaradt?