Jeff Bezos valóra váltotta álmát, és űrutazást tett saját űrhajóján

A világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos az Amazon és a Blue Origin megjárta a sztratoszférát. Az 57 éves vállalkozó űrutazása tíz perc húsz másodpercig tartott.

Megcsinálta! | Fotó: Agerpres/XinhuaA Blue Origin űrjárműve, a New Shepard közép-európai idő szerint szerdán tette meg útját, a texasi Van Horn közelében lévő űrkikötő kilövőállásáról indulva. „Ez az életem legjobb napja” – nyilatkozta Bezos, miután valóra vált az álma és földet ért a texasi sivatag közepén.

Az űrkapszula fedélzetén tartózkodott maga Bezos, a fivére, Mark, egy 18 éves holland fiatalember és egy 82 éves egykori pilótanő is.

A New Shepard űrutazásán átlépte a Kármán-vonalat, a világűr határát, amely 100 kilométeres magasságban húzódik. Ez az a magasság, ahol egy légijármű már nem tud a felhajtóerő segítségével repülni. (Kármán Tódor számolta ki ezt a határt, amely az ő nevét viseli.)

Bezos és utasai mintegy négy percen át élvezhették a súlytalanságot: elhagyva ülőhelyüket, az űrkapszula ablakain keresztül gyönyörködhettek a Földben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?