Gyúlékony léggömbökkel támadt a Hamász, légicsapással válaszolt Izrael

Az izraeli légierő palesztin szélsőséges csoportok állásaira mért csapásokat keddre virradóra a Gázai övezetben – közölte a helyi média.

Támadások érték a palesztin terület déli részén fekvő Hán Junisz várostól nyugatra és északra található célpontokat, az izraeli légierő harci repülőgépeket és drónokat is bevetett. Áldozatokról nem érkeztek hírek.Májusban 11 napon át tartott a harc az izraeli hadsereg és gázai radikálisok között | Fotó: Agerpres / EPA

Palesztin források szerint az izraeli támadás válasz volt arra, hogy szélsőségesek az övezetből gyúlékony elegyet szállító léggömböket irányítottak Izraelbe. Az utóbbi időben gyakran előfordul ilyesmi, a szélsőségesek így akarják lángra lobbantani a kiszemelt izraeli területet, amire válaszul az izraeli hadsereg légi csapásokat mér a szélsőséges csoportok, a többi között az övezetet uraló Hamász állásaira Gázában.

Májusban tizenegy napon át tartott a harc az izraeli hadsereg és gázai radikálisok között, a tűzszünet május 21-én lépett életbe. Az összetűzésekben 257 gázai lakos vesztette életét, mintegy kétezren megsebesültek. Izraeli részről 13 halottja volt a fegyveres konfliktusnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?