banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Görögország már készül a turisztikai szezonra

Görögország május 15-től megnyithatja határait a turisták előtt – közölte szerdán Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök rendkívüli televíziós beszédében.Sokan tervezik már a nyaralást, bár nagy a bizonytalanság az utazási szabályok körül | Illusztráció: Agerpres

Hangsúlyozta, hogy a járványgörbe az oltási kampánynak köszönhetően laposodni látszik. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a fertőzöttek száma továbbra is magas, és felszólította az embereket, hogy az április 30-án kezdődő görög ortodox húsvét idejére kerüljék az utazásokat.

 „Célunk egy biztonságos húsvét és egy korlátozásoktól mentes nyár” – tette hozzá. Micotákisz kiemelte, hogy a kormányzati elképzelések megvalósítása nagyban függ attól, hogy a járvány újra terjedni fog, vagy nem. A tervek szerint az éttermek május 3-tól, az iskolák pedig május 10-től nyithatnak meg.

Korábban úgy volt, hogy Görögország már április közepén megnyitja határait a turisták előtt.

A görög kormány áprilisban nagyszabású akciót indított, amelynek keretében ingyen osztottak ki a lakosoknak otthon elvégezhető koronavírus-teszteket. Emellett fokozatosan megnyitották a főiskolákat és egyes szolgáltatásokat nyújtó üzleteket.

A járvány kitörése óta a fertőzöttek száma 323 644-re gyarapodott Görögországban, míg a kór halálos áldozatainak száma 9713-ra. A hellén kormány az év eleje óta sürgeti egy európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, hogy megpróbálja fellendíteni a haldokló turizmust, amely a görög gazdaság kulcságazatának számít.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?