banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt

Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt - jelentette be hétfőn Claudiu Năsui gazdasági és turisztikai miniszter.

Elmondása szerint a nap folyamán beszélt Görögország bukaresti nagykövetével, aki elmondta, hogy április 16-án országa megnyitja határait a turisták előtt, de természetesen néhány feltételhez köti az állam területére való belépést.

A romániai turistáknak indulás előtt ki kell tölteniük az úgynevezett utaskereső formanyomtatványt (Passenger Locator Form), illetve negatív PCR-teszttel vagy oltási igazolvánnyal kell rendelkezniük. "De további információkat várunk még a görög hatóságoktól' - fejtette ki Claudiu Năsui az Antena 3 műsorában.

Ami a Romániába való visszatérést illeti, Năsui kifejtette, hogy amennyiben a visszatérés időpontjában Görögország nem szerepel a sárga övezetbe tartozó államok listáján, a román állampolgároknak nem kell karanténba vonulniuk. Ha visszatéréskor Görögország szerepel a listán, az állampolgároknak nem kell karanténba vonulniuk, ha be vannak oltva, vagy ha orvosi igazolással vagy antigén teszttel bizonyítani tudják, hogy az elmúlt 90 nap során átestek a koronavírus-fertőzésen - mutatott rá a turisztikai miniszter.

(Címlapfotó forrása: Twitter/Worldwide Greeks)

Kapcsolódók

Kimaradt?