banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Gépkocsikat sodort el az árvíz Belgiumban

Belgiumban és a vele szomszédos országokban már kétszáznál többen haltak meg a múlt heti áradások miatt. A veszély nem múlt el: a szombati eső miatt újabb áradások okoznak károkat, a következő napokban az időjárás változatlan marad.

Újabb áradások sodortak el gépkocsikat, változtattak mocsárrá területeket Belgiumban a szombati heves esőzések nyomán. Az ország válságközpontja arra figyelmeztetett, hogy az időjárás napokig változatlan maradhat. Forrás: Agerpres/EPA

A szombati felhőszakadások Dinant városát sújtották leginkább, ahol autók egész sorát sodorta el az ár, és épületekben is komoly károk keletkeztek. Újabb halálesetekről ugyanakkor nem érkezett hír. 

Belgiumban és a vele szomszédos országokban a múlt heti áradások halálos áldozatainak megerősített száma 210-re emelkedett a héten, az anyagi kár pedig milliárdokra rúg. 

Szakértők szerint a múlt hetihez hasonló, katasztrofális áradások gyakoribbá válnak a jövőben a klímaváltozás miatt, és az országoknak fel kell készülniük erre egyebek közt riasztórendszerek kiépítésével a lakosság mielőbbi figyelmeztetése végett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?