Fotót akart készíteni, halálra taposta a turistát az elefánt

Halálra taposott egy spanyol tursitát egy elefánt Dél-Afrikában. A férfi kiszállt az autójából, hogy lefotózza az állatokat, azok pedig rátámadtak.

Halálra taposott egy turistát egy elefánt. A 43 éves spanyol férfi kiszállt az autójából, hogy fényképeket készítsen egy Johannesburghoz közeli dél-afrikai parkban, az állatok pedig rátámadtak – közölték kedden a hatóságok.

Illusztráció: Pexels

A férfit vasárnap reggel támadták meg az állatok a Pilanesberg Nemzeti Parkban. A mintegy 50 ezer hektáros terület különleges vadvilága miatt igencsak népszerű a turisták körében. Az áldozat, annak menyasszonya és két másik nő saját autójukkal haladtak a rezervátumon keresztül, amikor három felnőtt elefántot és három borjút pillantottak meg. „Az első jelentések szerint a férfi megállította a járművet, kiszállt, és odament az elefántokhoz, hogy fényképeket készítsen. Az elefántok állítólag megtámadták és megölték őt" – mondta Sabata Mokgwabone rendőrségi szóvivő.

Pieter Nel, az Északnyugati Tartományi Parkok és Turisztikai Hivatal természetvédelmi tisztje szerint a csorda vezetője idegessé vált, amikor meglátta a férfit közeledni. Hozzátette: „normális reakció, hogy az elefántok védeni próbálják a kicsinyeiket. Sok turista nincs tisztában azzal, hogy ezek az állatok milyen veszélyesek lehetnek” – fogalmazott. Az autó többi utasa sértetlenül megúszta a balesetet

Illusztráció: Pexels

A térségben gyakran fordulnak elő elefánttámadások. A dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban 2021-ben egy állítólagos orvvadászt öltek meg, tavaly a szomszédos Zimbabwéban 50 halálos esetet és 85 sérülést regisztráltak. A Pilanesberg és más dél-afrikai parkok arra kérik a rezervátumokon átutazó látogatókat, hogy tartsák zárva a járművek ablakait, és ne szálljanak ki az autókból.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?