banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Eltűnt egy magyar kisrepülőgép Szlovákia fölött

Nagy erőkkel keresik a szlovák hatóságok azt a kisrepülőgépet, amely csütörtökön a kora esti órákban tűnt el a radarok elől Orava környékén. A Nagytapolcsányban felszálló gépet egy magyar pilóta irányította.

Fotó: PixabayAz esettel kapcsolatban Igor Janckulík, a szlovák mentőszolgálat illetékese közölte, a rendőrségtől kaptak bejelentést a kisrepülőgép eltűnéséről, amelyet egy magyar állampolgár irányított, és Lengyelország felé tartott.

„Hatalmas köd volt, a repülőt nem látták, csak hallották, amint kihagy a motorja” – mondta, hozzátéve, hogy fél 7 körül hallották a repülőt Zázrivá térségében. A gép 18:45 körül tűnt el a radarok elől Oravská Lesná felett, pilótája SOS-jelet küldött. Azonban a lokalizáció nem pontos, így nagy területet kell átkutatniuk. „Novoť irányába haladunk, onnan is kaptunk bejelentéseket szemtanúktól. Éjszaka százan kapcsolódtak be a keresésbe, köztük az árvai mentőszolgálat tagjai, önkéntes tűzoltók, a rendőrség, és drónokkal a nagyszombati és a szeredi mentőszolgálat” – hangsúlyozta Janckulík. Az Okrúhlica-hegy környékét a hegyi mentőszolgálat fésülte át drónokkal és hőkamerákkal, szintén eredménytelenül.

A mentőszolgálat munkatársa elárulta azt is, hogy a kisrepülőt egy hivatásos magyar pilóta vezette, aki már több mint 4500 repülési órát teljesített. Nagytapolcsányból a lengyelországi Bialsko Bialába tartott.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?