Életfogytiglanra ítélték az öt gyermekét megölő nőt

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte csütörtökön az Észak-Rajna–Vesztfália tartomány wuppertali bírósága Christiane K.-t, aki tavaly szeptemberben hidegvérrel meggyilkolta öt gyermekét.

A 28 éves nő 2020 szeptemberében követte el a gyilkosságokat, miután meglátott egy fotót elhidegült férjéről és új barátnőjéről. A solingeni anya különböző kábítószerekből álló koktélt itatott meg a gyerekekkel, mielőtt egyesével a fürdőszobába cipelte és vízbe fojtotta őket, majd az ágyra fektette törölközőbe csavarva testüket. A gyermekek egy-, két-, három-, illetve hat- és nyolcévesek voltak. Hatodik gyermeke, az akkor 11 éves fiú azért élte túl a szörnyűséget, mert iskolában volt – közölte a Metro.Christiane K. 15 évig feltételesen sem helyezhető szabadlábra | Fotó: Agerpres/EPA

Tette után a sokkos állapotban lévő nő autóba ült és a düsseldorfi pályaudvarra hajtott, ahol előbb felhívta édesanyját, akinek mindent elmondott, majd öngyilkossáot akart elkövetni, de az utolsó pillanatban kihúzták a sínekről. A nő anyja értesítette lánya tettéről a rendőrséget és a mentősöket, akik a házhoz érve megpróbálták újraéleszteni a gyerekeket, de túl későn érkeztek, hogy megmenthessék az életüket.

A nő, akit a hatóságok sokkos állapotban vettek át, azt állította, hogy a gyerekeket egy álarcos betörő ölte meg, ám a rendőrök a nyomozás során semmilyen erre utaló jelet nem találtak, a pszichológus szakértő pedig megállapította, hogy a vádlott büntetőjogi felelősségre vonható tetteiért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A nőt a wuppertali bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, és 15 évig feltételesen sem lesz szabadlábra helyezhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?