Együttes ülést tart Varsóban a lengyel és a román kormány

Az egység és a barátság számít a szomszédságban dúló háború idején – írta a Twitterre Nicolae Ciucă miniszterelnök, aki csütörtökön Varsóban részt vesz a lengyel–román együttes kormányülésen.

Mateusz Morawiecki és Nicolae Ciucă találkozása | Fotó: gov.ro„Meleg fogadtatásban volt részem lengyel partnereink részéről. Mateusz Morawiecki miniszterelnökkel együtt tanúbizonyságát tesszük, hogy az egység és a barátság számít a szomszédságban zajló háború idején” – olvasható Ciucă bejegyzésében.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő fogadta Nicolae Ciucát és küldöttségét. Az együttes kormányülésen a miniszterek kétoldalú megbeszéléseket folytatnak, és több dokumentum aláírására is sor kerül.

A romániai delegációban részt vesz többek közt Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter és kormányfőhelyettes, Bogdan Aurescu külügyminiszter, Adrian Câciu pénzügyminiszter, Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter, Dan Vîlceanu európai alapokért felelős miniszter, Marius Budăi munkaügyi miniszter, Lucian Romaşcanu kulturális miniszter és Novák Eduárd sportminiszter.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?