Egyre népszerűbb az elektronikus fizetés Európában

Európában egyre népszerűbbek az elektronikus fizetési lehetőségek a vásárlók körében, az elektronikus fizetés népszerűsége az euróövezetben mindenhol nőtt 2019 és 2022 között – közölte az OTP Bank az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Az Európai Központi Bank adatait idézve ismertetik: a 19 euróövezeti országban átlagosan 34 százalékban bankkártyával, 59 százalékban pedig készpénzzel fizetnek az emberek.

A leginkább preferált fizetési mód a megkérdezettek 55 százaléka szerint a bankkártya, míg a készpénzt valamivel több mint ötödük preferálja.

Fotó: Pixabay

A forgalmi adatok alapján országonként jelentősek a különbségek az eurozónán belül: Finnországban (70 százalék) és Hollandiában (67 százalék) kerül elő leggyakrabban fizetésnél a bankkártya, míg Szlovéniában (73 százalék) és Máltán (77 százalék) a készpénz használata a legjellemzőbb.

Az eurózónában az elektronikus fizetés mellett az emberek legfőbb érve az volt, hogy nem kell sok készpénzt hordani maguknál. Ezt a megkérdezettek 62 százaléka válaszolta, míg a gyorsaságot és egyszerűséget a megkérdezettek közel 40 százaléka említette.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?