banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FRISSÍTVE – Egy személy meghalt, több megsebesült, miután tömegbe hajtott egy autó Berlinben

FRISSÍTVE: Egy autó a tömegbe hajtott Berlinben a Breitscheidplatzon – írta az rbb24 és a Reuters alapján a Hotnews. FRISSÍTÉS: Egy ember meghalt, legkevesebb tizennégyen megsérültek.

Helyszínelők | Fotó: Agerpres/EPAAz első sajtójelentések szerint egy ember meghalt és nyolcan megsebesültek, utóbb közölték, hogy legkevesebb 14 a sérültek száma.

Thilo Cablitz rendőrségi szóvivő a helyszínen tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a sérültek közül négyen súlyos állapotban kerültek kórházba.

A gázoló egy férfi, aki Renault Clio típusú kisautójával a Kurfürstendammról érkezve nagyjából a Vilmos császár emléktemplommal szemben felhajtott a járdára, elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, és nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg.

Az MTI szerint a baleset Berlin nyugati részének központjában történt, egy bevásárlónegyedben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A gázolót a helyszínen őrizetbe vették, kihallgatják. Egyelőre nem tudni, hogy baleset történt, vagy szándékos gázolás – mondta a szóvivő. A környéket lezárták. A mentésben és a helyszínelésben nagyjából 60 mentő és 130 rendőr vesz részt, mentőhelikoptert is bevetettek.

Az eset a Breitscheid tér közvetlen közelében történt, ahol 2016-ban a karácsonyi vásár idején egy tunéziai szélsőséges iszlamista a tömegbe hajtott egy lopott kamionnal, halálra gázolva 11 embert.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?