Egy férfira bukkantak a lakatlan szigeten – citromot és szenet evett, hogy túlélje

Öt napon keresztül két citromot és némi faszenet evett egy férfi, miután egy lakatlan szigetre sodródott Brazília partjainál. A férfit egy jetskis csoport vette észre szombaton, akik értesítették a hatóságokat.

A férfi Rio de Janeiro közelében rekedt egy lakatlan szigeten. Az 51 éves Nelson Nedy Grumari egyik strandján sétált, amikor egy szikláról a tengerbe zuhant. A férfi próbált kiúszni, de az erős áramlat elsodorta. Végül több mint három kilométerrel arrébb, a lakatlan Palmas-szigeten tudott partra mászni.

Éjszakára egy barlangban húzta meg magát, másnap pedig talált egy darab anyagot a földön, amiből sátrat készített. Kétszer is megpróbált visszaúszni, de az áramlat olyan erős volt, hogy visszasodorta a szigetre.

„Már félúton voltam, de a dagály visszasodort. Volt egy holtpont, amikor úgy éreztem, hogy bármit is akar Isten, tegye meg” – emlékezett vissza a férfi. Nedy a szigeten talált két citromot ette meg, emellett faszénnel is próbálkozott, miután látta, hogy a majmok is megeszik. „A szén csak még jobban kiszárította a számat, és beleragadt a fogamba” – mondta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A szigeten töltött öt nap elteltével a férfi jetskizőket pillantott meg a közelben, akiknek a pólóját lengetve próbált jelezni. A csoport észrevette és értesítették a hatóságokat, akik azonnal a segítségére siettek. Helikopterrel szállították el a lakatlan szigetről, és kivizsgálás céljából kórházba vitték, ahonnan azóta haza is engedték.

Kapcsolódók

Kimaradt?