ENSZ: 925 civil halálos áldozata van eddig a háborúnak

Az ENSZ Emberi Jogi Hivatalának (OHCHR) frissített jelentése szerint az orosz invázió kezdete óta 925 civil halt meg Ukrajnában.

Katonák és rendőrök állnak körül egy holttestet Kijevben | Fotó: Agerpres/EPAÖsszesen 2421 civil áldozatot regisztráltak az országban, köztük 925 halottat és 1496 sebesülttel – idézte a közzétett adatokat a Guardian. A gyermekkorú halottak között 11 lány, 25 fiú és további 39 olyan gyermek van, akiknek a neme még nem ismert – közölte az OHCHR.

A legtöbb áldozatot Donyeck és Luhanszk régiókban jegyezték fel, 1017 áldozatot (256 halott és 761 sebesült), míg Kijev városában, Cserkaszi, Csernyihiv, Harkiv, Herszon, Kijev, Mikolajiv, Odesa, Szumi, Zaporizzsja, Dnyipropetrovszk és Zsitomir régiókban 1440 áldozatot.

A legtöbb civil áldozatot a nagy hatóterülettel rendelkező robbanófegyverek használata okozta, beleértve a nehéztüzérségi és rakétarendszerekből indított lövéseket, valamint a rakéta- és légicsapásokat – tette hozzá az OHCHR.

Az iroda figyelmeztetett, hogy a tényleges számok valószínűleg „jóval magasabbak” lesznek, különösen az elmúlt napokban, „mivel az információk beérkezése néhány olyan helyről, ahol intenzív ellenségeskedések folytak, késik, és sok jelentés még megerősítésre vár”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?