Cápatámadás: a külügyminisztérium megerősítette a hírt, hogy egy romániai nő is meghalt Egyiptomban

A román külügyminisztérium vasárnap esti sajtóközleményében a kairói nagykövetség jelentése alapján megerősítette, hogy az egyik leglátogatottabb egyiptomi turistaparadicsomban, Hurghada üdülőhelyen cápatámadás áldozata lett egy romániai nő. Ugyanakkor közölte, egyelőre senki sem kért konzuli segítséget a tragédiával kapcsolatban.

A külügyminisztérium szerint a kairói román nagykövetség képviselői megtették a szükséges lépéseket az illetékes román hatóságoknál, hogy sürgősen azonosítsák az elhunytat és felvegyék a kapcsolatot a családjával. Ugyanakkor részvétüket fejezték ki, valamint közölték a szükséges információkat a holttest hazaszállításával kapcsolatban.

A román külügy közölte azt is, hogy vasárnap estig a kairói román nagykövetségen senki nem kért konzuli segítséget az incidenssel kapcsolatban. Hangsúlyozták, a kairói román nagykövetség folyamatosan kapcsolatban marad az egyiptomi hatóságokkal és az érintett utazási cégekkel, és készen áll arra, hogy hatáskörének megfelelően konzuli segítséget nyújtson.

Tekintettel arra, hogy az utóbbi napokban ez már a második halálos cápatámadás Hurghada közvetlen közelében, a külügyminisztérium azt javasolja az Egyiptomban tartózkodó vagy oda turisztikai céllal utazni készülő állampolgároknak, hogy kövessék a helyi hatóságok tanácsait és ajánlásait a biztonságos pihenőhelyekkel és a tengerben való fürdőzéssel kapcsolatban.

Amint a Maszolon megírtuk, két nőt is halálosan megsebesített a cápa a Vörös-tenger egyiptomi partjainál, a népszerű üdülőhely, Hurghada közelében. Az egyik áldozat romániai, a másik ausztriai, számolt a Reuters az egyiptomi környezetvédelmi miniszter jelentése alapján.

A 44 éves román nő holttestét órákkal az után találták meg, hogy a 68 éves osztrák asszony elleni cápatámadás híre bejárta a világot. Neki akkor sikerült egyedül kijutnia a partra, mentővel szállították volna kórházba, de közben szívinfarktusban elhunyt. A két támadás egymástól mintegy 600 méteres távolságra történt a Sahl Hasheesh nevű partszakasznál.

Az egyiptomi hatóságok közölték, vizsgálóbizottságot állítottak fel, hogy felfedjék a két cápatámadás okát, illetve tudományos magyarázatot adjanak rájuk. A régió kormányzója egyúttal rendeletben függesztette fel a fürdőzést az érintett partszakaszokon.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?