Az orosz csapatok kivonultak Limanból, újabb civil konvojt ért rakétacsapás

Az orosz csapatok kivonultak az ukrán erők szorításába került Limanból a donyecki régióban – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szóvivőjének közleménye szerint az orosz erők a teljes bekerítés veszélye miatt elhagyták a várost, és most „előnyösebb frontvonalakra” csoportosítják át őket.

Szerhij Cservatij, az ukrán hadsereg szóvivője előzőleg arról számolt be, hogy az ukrán erők bekerítették a stratégiai helyen fekvő várost, és a körbevett övezetben rekedt több ezer orosz katona is. Szerhij Hajdar luhanszki kormányzó pedig arról írt, hogy elvágták a városnál lévő orosz erők összes utánpótlási útvonalát is. Az ukrán elnökség honlapjára feltett egyik videóban katonák ukrán zászlót tűznek ki egy épületre Liman külvárosában.

Újabb civil konvojt ért rakétacsapás Ukrajnában

Több mint húsz ember meghalt, amikor orosz csapatok rálőttek egy civil konvojra Ukrajna északkeleti részén, Harkiv régióban – közölte a BBC egy helyi vezető tisztségviselő jelentésére hivatkozva. Később az ukrán biztonsági szolgálat (SBU) arról adott tájékoztatást, hogy az áldozatok között 13 gyermek volt.Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) által közreadott fotó a Kupianszk mellett kilőtt civil konvojról | Forrás: Agerpres/EPA

A helyi vezető tisztségviselő, Oleh Snyehubov szerint a támadás az orosz határhoz közeli Kupiansk városában történt, a támadás időpontja azonban nem derült ki. „A megszállók megtámadták a civileket, akik megpróbáltak elmenekülni a lövések elől. Ez olyan kegyetlenség, amelyre nincs semmilyen igazolás” – írta Snyehubov a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

A BBC emlékeztetett, hogy pénteken harminc ember halt meg, amikor orosz rakéták csapást mértek egy civil konvojra a déli Zaporizzsja régióban. Oroszország Ukrajnát tette felelőssé azért a támadásért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?