Az USA 85 millió dollárnyi támogatást küld Törökországba és Szíriába

Az Egyesült Államok további 85 millió dollár humanitárius segélyt juttat el Törökországba és Szíriába a hét eleji földrengések károsultjainak megsegítésére nemzetközi fejlesztési ügynökségén keresztül – közölte csütörtökön az ügynökség.

Az USAID bejelentése szerint az új forrásból az ügynökség humanitárius partnereit támogatják, amelyek a sürgősségi segélynyújtást végzik emberek milliói számára a hétfő hajnali földrengésekkel sújtott Törökországban és Szíriában.

Fotó: Agerpres/EPA

A támogatásból élelmiszert és a menekültek számára szállást biztosítanak, valamint téli ellátást nyújtanak, biztosítják az ivóvízellátást, és próbálják az alapvető higiéniai és egészségügyi szolgáltatást megoldani.

Az Egyesült Államok gyorsreagálású katasztrófaelhárító egysége (Disaster Assistance Response Team – DART) jelenleg 200 emberrel a törökországi Adiyaman, Adana és Ankara térségében dolgozik, köztük 160 kutató-mentő szakember 12 kutyával, valamint további szakemberek is segítenek a károk felmérésében.

A hétfőn bekövetkezett 7,8-as erősségű földrengésnek a legfrissebb adatok szerint több mint 20 500 halálos áldozata és 75 ezer sérültje volt Törökország délkeleti és Szíria északi részében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?