Autóba rejtett pokolgép robbant Irakban, áldozatok is vannak

Autóba rejtett pokolgép robbant fel pénteken az észak-iraki autonóm Kurdisztán régió székhelyén, Erbílben, a sofőr életét vesztette, az utasok, két nő és két gyerek megsebesültek – jelentette be iraki Kurdisztán terrorelhárító ügynöksége.

Az ügynökség egyik tisztségviselője szerint a sofőr a régió keleti részén fekvő Szuleimáníja terrorelhárító különítményének volt a tagja. A Rudaw című kurd hírportál Omid Hosnaura, a város kormányzójára hivatkozva azt közölte, hogy a robbantás körülményei egyelőre nem ismertek, az ügyben vizsgálat indult.

Iraki Kurdisztán második legnagyobb városa, Szuleimáníja a Kurdisztáni Hazafias Szövetség bázisa, míg Erbíl, a térség székhelye, a vele rivális Kurdisztáni Demokrata Párt központja.

Az utóbbi hetekben több erőszakcselekmény történt Irak északi kurd régiójában. Szeptember végén az iráni Forradalmi Gárda rakéta- és dróntámadásokat hajtott végre a térségben. Az Iránban betiltott baloldali Iráni Kurd Demokrata Párt (KDPI) közleménye szerint a támadások elsődleges célpontja egy katonai tábor volt Koya város közelében, de lakóházakat és irodaházat is ért találat. A műveletekben 14-en meghaltak és 58-an megsebesültek, az áldozatok között civilek is vannak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az iraki külügyminisztérium közleménye szerint bűncselekmény történt, s az ügyben a tárca bekérette Irán bagdadi nagykövetét is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?