A Facebookon dicsekedett zsákmányával az ékszerrabló, így buktak le társaival

Egy Olaszországban élő román férfi és tettestársai 600 ezer euró értékben raboltak el ékszereket egy milánói házból. A helyi rendőröknek azután sikerült elkapniuk a férfit, hogy az a Facebookon dicsekedett a zsákmányával.

A 20 éves Marian Cătălin Busuiocot és társait hat év börtönre ítélték lopás miatt. Segítőtársai szerb állampolgárok, egyikük még kiskorú.

Az eset még tavaly január 11-én történt: a három tolvaj betört egy dúsgazdag milánói nő birtokára. Az egyik szerb támadó behatolt abba a házba, ahol a nő tartózkodott, és kést szegezett neki. A fenyegetés hatására a nő elárulta az ékszereket tartalmazó széf biztonsági kódját, a támadó pedig magához vette a zsákmányt. A másik szerb és a román tettestárs a ház előtt álltak őrt.

Fotó: Milano Today

A rendőrség néhány hónappal később bukkant rá az elkövetőkre, miután Marian Cătălin Busuioc a közösségi oldalára olyan képeket töltött fel, amelyeken a hármuk fényűző életvitelével dicsekedett. Mulatságok, limuzinos séták voltak láthatóak a fotókon, az egyiken pedig feltűnt néhány az ellopott ékszerek közül is.

A kihallgatások során a tolvajok elismerték tettüket, de az ékszereket már nem tudták visszaszolgáltatni. Az olasz rendőrök szerint a trió más, hasonló bűncselekményeket is elkövethetett az eset óta – írja a Milano Today.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?