Folynak a találgatások: mi történt a NATO-csúcson Jean-Claude Junckerrel?

A rosszindulatú sajtókommentárok egy része szerint alkoholproblémák miatt nem tudott felmászni egy emelvényre csütörtökön a NATO-csúcson az Európai Bizottság elnöke. Tény, hogy Jean-Claude Juncker láthatóan egészségügyi gondokkal küszködött, és este tolószékben jelent meg a vacsorán.

Csak Miloš Zeman cseh elnök és Petro Porosenko ukrán államfő támogatásával tudott felmászni a vezető politikusoknak ácsolt emelvényre Jean-Claude Juncker a brüsszeli NATO-csúcs csütörtöki napján. Az AP hírügynökség felvétele szerint az Európai Bizottság elnöke távozni is csak segítséggel tudott.

A történtekről beszámoló euractiv.com emlékeztet arra, hogy a volt luxemburgi kormányfő korábban az isiászával magyarázta az egyensúlyvesztést. Az esti munkavacsorán mindenesetre Jean-Claude Juncker a BBC szerint már kerekesszékben jelent meg.

A holland miniszterelnök, Mark Rutte, aki az esetnél Juncker segítségére sietett, azt mondta, nem tud komoly egészségügyi problémáról, csak arról, hogy a bizottsági elnöknek "egy ideje gondja van a hátával". Az Európai Bizottság szóvivője közölte, nem kommentálnak személyes egészségügyi kérdéseket.

Kapcsolódók

Kimaradt?